Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се отървете от плевелите за нула време с този бабин трик

30 май 2024, 14:12 часа

Не само растенията, за които се грижим, растат бързо през сезона. Различни плевели, които застрашават посевите, растат още по-обилно. Те ефективно прекъсват достъпа до хранителни вещества и слънчева светлина, открити в почвата. Ако не искате плевелите да съсипят усилията ви, трябва да действате бързо и да използвате правилните инструменти за плевене.

Ако градината ви е обрасла с плевели и не знаете как да се справите с тях - няма проблем. Перфектният инструмент, който ще ви помогне ефективно да се отървете от проблема, се намира във всяка кухня. Просто бръкнете в чекмеджето с приборите!

Как да се преборите с плевелите

Още: Къртиците една по една ще изскочат от градината, просто засадете ТОВА

За да се отървете от плевелите, можете да използвате различни методи - всичко зависи от ситуацията и очакванията. Ако искате бързо да ги премахнете от голяма площ, добре е да започнете с косене на избуяли, високорастящи растения.

Градинските инструменти също са много полезни в този случай, например тесни шпатули и гребла, които улесняват ръчното плевене. Ако обаче нямате подобно нещо под ръка и не искате да инвестирате пари в градински инструменти, можете просто да се разходите до кухнята.

Обикновена вилица може да се справи с нежеланите растения

Още: Kъде да засадите градинската азалия, за да цъфти постоянно

Кой би помислил, че ръчното плевене може да бъде толкова лесно? Ако искате да се отървете от плевелите, не е нужно да харчите пари за професионално оборудване или тежки химикали - по-добре е да действате възможно най-екологично. За нуждите на повечето градинари, които се грижат за домашните си градини, е достатъчна добре познатата, харесвана и изключително полезна... вилицата!

Перфектна е за прецизно отстраняване на плевели, особено в райони, където растенията растат гъсто и няма място за използване на традиционни инструменти. Вилицата работи чудесно в цветни лехи с обрасли многогодишни растения, където често се появяват нежелани растения. Можете да я използвате и когато искате да се отървете от плевелите сред малки видове, растящи в алпинеуми или в добре поддържани зеленчукови градини.

Вилицата е незаменима при премахване на малки туфи трева, избуяла индийска горска ягода, млечница - т.е. плевели, които образуват вкоренени столони. Просто ги повдигнете с вилица там, където започват да растат в земята. Условието за ефективно използване на този прост инструмент е систематичността. Ако редовно плевим градината и се грижите постоянно за нея, една вилица ще бъде достатъчна, за да се отървете от отделни, млади плевели, които не са имали време да се вкоренят добре.

Розите цъфтят като луди с това евтино лекарство от аптеката

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес