Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само градинарите с опит пръскат краставиците с ТОВА, за да растат по-бързо

07 септември 2023, 09:22 часа

Подхранването на краставиците с разтвор от борна киселина е ключово за техния успех в градината. Този микроелемент подпомага ускоряването на растежа, богатия цъфтеж и формирането на здрави корени. Борната киселина се прилага само три пъти през сезона: при накисване на семената, по време на пъпкуване и когато се появят яйчниците. Но дори и сега е възможно да подхраните краставиците си.

Процедурата

За да приготвите разтвор от борна киселина, разтворете 2-3 грама борна киселина в 1 литър топла вода. След това тази смес се смесва още с 4 литра вода. Пръскането с разтвора се извършва веднъж на 20-25 дни. Този метод помага да се осигури на краставиците необходимото количество за тяхното здравословно развитие.

Краставиците отблъскват вредителите, когато ги напръскате с това

Привличане на опрашващи насекоми

Освен това, за да привлечете опрашващи насекоми към краставиците, можете да добавите до 50 грама захар към разтвора. Това ще насърчи по-голям брой полезни насекоми да помогнат за опрашването и по-доброто развитие на плодовете.

С правилното използване на борна киселина, вие можете да направите вашите краставици по-здрави, по-отрупани и по-вкусни. Не забравяйте да спазвате указаните процедури и да следите за нуждите на вашите растения през сезона, за да се насладите на богатата им реколта.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес