Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С това наторяване чушките в градината ще са много по-сочни и вкусни

07 юни 2022, 15:22 часа

Компонентите, които съдържа една домашна тор, са отговорни за вкуса и качеството на зеленчука. От тях зависи растежа и развитието му. Ако за пръв път отглеждате чушки в градината си, трябва да знаете, че тези растения се нуждаят от топлина, влага и светлина.

Маята е онзи продукт, който влияе изключително благоприятно на чушките. Тя е подходяща за подхранването не само на този зеленчук, но и на много други като краставици, домати, патладжани.

Когато гъбичните микроорганизми попаднат в почвата, започват да я обогатяват и да подобряват състава й.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Как да си приготвите качествена домашна тор за пипер?

За да се получи истински ценна тор, използвайте коприва. Напълнете десетлитрова кофа с нея и след това я залейте с топла вода, не вряла. Ако използвате вряла вода, част от полезните свойства на инфузията ще изчезнат.

Разтворете 30 грама мая в малко топла вода и я изсипете в кофата. Добавете една лъжица мед или захар. Покрийте отвора на съда с найлон и оставете на топло място за два дни. След това домашната тор е готова за ползване. Имайте предвид, че разтворът е концентриран, което означава, че трябва да го разредите с топла вода в съотношение 1:2.

Около половин литър от инфузията са достатъчни за един корен. Когато течността се абсорбира от почвата, полейте с чиста вода.

Резултатите ще са налице след дни. Пробвайте това натурално подхранване, зеленчуците ви се нуждаят от него!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес