Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растенията в градината цъфтят безотказно, щом им приготвите този лесен ДОМАШЕН ТОР

19 април 2023, 17:26 часа

Ако обичате цветята и се грижите за тях у дома, сигурно бихте били щастливи, ако те цъфтят колкото се може повече и по-дълго. За целта те се нуждаят от торове, както и от подходяща среда. Готовите торове обаче съдържат химикали, които са вредни за здравето. Те отделят изпарения, замърсяват въздуха в дома ви и могат да имат силна, неприятна миризма.

Отгледайте най-красивото мушкато с няколко прости съвета

Вместо да подхранвате любимите си растения с токсични изкуствени торове, опитайте се да направите домашни торове от естествени съставки. Сред тях са куркума, кафе и мляко, които са изключително хранителни и насърчават цъфтежа.

Куркумата е антиоксидантна билка, която е много богата на активни съставки. Нейните корени се използват като подправка в източните култури от векове, но поради чудодейните си свойства тя се използва и като лечебно средство. Тя е богата на витамини и минерали, включително желязо, фосфор, калций и йод.

Кафето е богато на антиоксиданти, които имат подхранващ ефект и подпомагат растежа на цветята. Млякото е богато на протеини и мазнини, които също подхранват цветята.

Ето кое е най-подходящото цвете за терасата и как бързо и лесно да си го отгледаме

За да приготвите домашен тор за богати цветни растения, смесете 1 ч.л. куркума, 2 с.л. прясно смляно кафе и 500 мл прясно мляко. Разбъркайте добре. Оставете за няколко дни, за да може млякото да проникне в активните съставки на куркумата и кафето. След това се прецежда.

Подхранвайте растенията с течния тор на всеки 2-3 седмици през периода на цъфтеж и растеж.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес