Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растенията, които ще прогонят змиите от градината

20 юни 2023, 19:44 часа

Невен

Невенът е популярно и красиво градинско растение. Има красиви цветове и ярък цъфтеж. Невенът отблъсква змиите, като разпространява миризма, която те не харесват. Този силен аромат се произвежда от кореновата система на растението, създавайки бариера, която тези вредители не са склонни да преминат. Засадете невена около вашата градина, за да я предпазите, ако има вероятност да ви навестят змии.

Бананови обелки в градината: ТОП 5 приложения

Лимонена трева

Лимонова трева е тропическо растение, широко използвано в кулинарията. Това е високо, многогодишно тревисто растение с дълги синьо-зелени листа, които през есента стават червени.

Лимоновата трева съдържа естествено етерично масло, което змиите не харесват и така ги отблъскват. Може да отглеждате растението в саксии или да го засадите около градината си за защита.

Лук

Лукът се среща много често в домашната градина, но знаехте ли, че може да я предпази от змии? Растенията имат дълги, тънки листа, които растат от луковични корени и се предлагат в различни видове.

Лукът изпуска силна миризма, която змиите намират за неприятна и избягват. Този аромат ги кара да се чувстват дезориентирани и объркани.

Как да използвате оцет, за да промените цвета на хортензиите в градината?

Свекървен език

Свекървеният език – или змийско растение, е популярно растение. Има дълги, заострени листа, които растат изправени и стават високи. Известно е със своята издръжливост и способност да вирее в среда с ниска осветеност, което го прави любимо сред градинарите.

Свекървеният език е най-добрият избор сред растенията, които отблъскват змиите, поради острите си изправени листа, които имат груба текстура. Змиите естествено се страхуват от това растение, тъй като намират гледката на поразителните му листа за плашеща.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес