Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растения, които да отглеждате през ЗИМАТА за повече настроение

06 декември 2023, 18:46 часа

През зимата нямате много работа в домашната градина, но все пак има някои зимни растения, за които може да се погрижите и да отглеждате в саксии и котейнери.

С правилните растения, които притежават страхотни цветове и изискват ниска поддръжка, можете да направите страхотен пейзаж в студените мрачни дни.

Преди да засадите вашата зимна саксия, не забравяйте да се уверите, че сте подготвили и саксиите за сезона. Глинените или теракотените саксии са податливи на напукване при замръзване, така че не е добра идея да ги използвате, освен ако не са устойчиви на замръзване.

Погрижете се за растението ХОСТА през студените месеци

Зимни растения 

Кокиче

Кокичетата са идеални за отглеждане в зимни саксии. Може да ги съчетаете с черна лилия и чемерика за модерен външен вид. Малки са на големина – 15 х 8 см.

Каре, Gaultheria procumbens – Зимни перли

Зимните перли са чудесно празнично растение. То е вечнозелено с големи червени плодове и червеникаво оцветени листа през зимата. Използвайте го смело във вашия интериор покрай празниците. Достига големина до 1,5 м височина.

Зимно цъфтяща теменуга

Цъфтящите през зимата теменужки радват с бели, жълти или лилави цветове, които ще цъфтят дълго време, освен ако времето не стане много лошо. Те бързо се възстановяват и възвръщат стария си блясък.

В градината през декември: Ето какво НЕ бива да забравяте

Циклама

Цикламата е много популярно стайно растение, което ще ви радва в студените дни със своите красиви цветове. Много е издръжливо и е идеално за отглеждане в основата на дървета и храсти или за натурализиране в трева. Може да ги засадите в градината, след като са прецъфтели.

Острица

Остриците са туфисти вечнозелени многогодишни растения със зелени, пъстри или бронзови, къдрави или извити листа. Растението е много издръжливо и има модерен вид. Ще изглежда много добре през цялата зима.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес