Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Професионалните производители на пипер следват ТЕЗИ стъпки, за да е успешна реколтата

11 септември 2023, 21:11 часа

Отглеждането на пипер в градината може да бъде изключително успешно, ако следвате няколко важни правила. Пиперът е вкусен и полезен зеленчук, и с правилните грижи можете да се наслаждавате на изобилие от него до есента.

Избор на подходяща почва

Една от ключовите стъпки за успешното отглеждане на пипер е подборът на подходяща почва. Пиперът предпочита богата черноземна почва, която е добре обогатена с хранителни вещества.

Съседите ще ви завидят! Поливането на пипера с ТОВА ще даде огромна реколтата

Температурни условия

Пиперът е чувствителен към температурни промени. Опитайте се да поддържате стабилни температури в оранжерията - от 22 до 24 ºC при облачно време, от 24 до 28 ºC на слънце и от 18 до 20 ºC през нощта. Пиперът обича топлината и започва активно да расте, след като температурата достигне 30 градуса.

Поливане и подхранване

Редовното поливане на пиперът е от съществено значение. Почвата трябва да е влажна, а поливането да е поне 1-2 пъти седмично, средно по 1-2 литра вода на всяко растение. Избягвайте студената вода и преполиването, за да предотвратите развитието на паразити.

Тайната за изобилна реколта от пипер - рецепта със сода и сол

За допълнителна хранителна подкрепа, подхранвайте растенията с различни естествени торове. Можете да използвате настойка от коприва или разтвор от лопенови листа. Пепелта също може да бъде полезна - изсипете по 1 супена лъжица около всеки корен и разрохквайте почвата на следващия ден.

Оформяне на растенията

След като вашите пипери започнат да растат, премахнете излишните безплодни и странични издънки между главните разклонения на растенията. Това ще помогне на растенията да се фокусират върху растежа на плодовете.

Подхранете пипера с тази зърнена култура и реколтата ще е нечувано богата

Следвайки тези съвети, можете да отглеждате здрави и вкусни пипери в домашната си градина и да се наслаждавате на тяхната реколта през целия сезон.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес