Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Признаци, че реколтата от краставици е вече готова

23 юли 2024, 18:44 часа

Краставиците могат да се отглеждат в оранжерии или в градината, като са предпочитани от градинарите заради чудесния си вкус и лесния начин на отглеждане. Растат на лози и много често присъстват на трапезата през лятото.

Брането на краставици може да изглежда като проста задача, но има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че ще получите най-добрите резултати за вашите нужди. Използвайте градински ножици, когато берете узрели краставици и обърнете внимание на тези признаци.

Засаждане на краставици в градината: Кога да го направите?

Признаци, че краставиците са готови за бране

Подходящо време

Краставицата е култура за хладно време, която може да се бере различно през вегетационния период. Времето, необходимо за прибиране на реколтата от краставици, зависи от сорта краставици и етапа на растеж.

Когато женското цвете се отвори, това означава, че вашата краставица е зряла и готова за плод. Узрелите плодове могат да бъдат събрани в рамките на 50 дни.

Размер

Идеалният размер на една краставица за прибиране на реколтата варира в зависимост от вашите предпочитания и как ги харесвате. Но обикновено са готови за прибиране, когато са дълги между 20-30 см.

Малките краставици ще бъдат хрупкави и нямат много вкус. Големите краставици ще бъдат жилави и не толкова ароматни. Потърсете краставици с дължина около 20 см. Тези краставици ще имат перфектен вкус и текстура.

Особености при засаждане на краставици, за да имате голям УСПЕХ

Кора

Когато берете краставици, търсете матови, тъмнозелени кори, за да сте сигурни, че е готова за бране и има чудесен вкус. Ако краставиците имат лъскава кожа - вероятно са неузрели. Зрелите краставици също ще имат леко мека кожа. Можете да ги берете, когато са още зелени. След като започне пожълтяването, краставиците са преминали.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес