Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правилният начин, по който да подготвим почвата в градината през пролетта

11 април 2023, 16:44 часа

Градинарите знаят колко е важно да се подготви почвата преди настъпването на пролетта. Подготовката на почвата е особено важна през този сезон, когато се засяват или засаждат повечето растения.

Преди да засадите растенията си през пролетта, почвата трябва да бъде добре подготвена и подхранена. Това ще гарантира, че растенията, зеленчуците и тревите ще растат буйно и здравословно.

Няколко хитрости при отглеждането на тиквички, така че да имаме голяма продукци

Какво трябва да се има предвид при подготовката на почвата през пролетта?

Подгответе инструментите си

За да подготвите градината си, са ви необходими инструменти. Не чакайте до последния момент и не търсете предварително набор от инструменти. Решете от какво се нуждаете и го купете. Не бива да забравяте също, че инструментите могат да привлекат широк спектър от бактерии и плесени към вашите растения. Затова, ако искате растенията ви да растат здрави и буйни, трябва да ги почиствате старателно, преди да ги използвате.

Подготовка на почвата и наторяване

Инструментите са необходими, за да се прекопае почвата и тя да стане рохкава и богата на кислород. Това е важно за подготовката на почвата за засаждане. Следващата стъпка е наторяването. През пролетта трябва да подхраните почвата с минерали и хранителни вещества, за да стимулирате растежа на растенията.

За целта помислете добре какво ще засаждате в почвата. Изберете подходяща смес от хранителни вещества.

Планирайте предварително

Засаждането и торенето не са единствените важни неща за растенията. Тяхното разположение също оказва влияние върху начина, по който те растат и се развиват. Помислете кои растения искате да засадите, уверете се, че разполагате с подходящо място в градината и че растенията не си пречат едно на друго. В зависимост от това какви растения засаждате, можете да обогатите почвата с различни смеси на различни места.

КРАЙ на досадното плевене в градината, с тези прости селски трикове

Комбинацията от растения, които засаждате в градината си, е много важна. Неправилно съчетаните растения могат да си пречат едно на друго, и обратно, правилното разположение може да ги накара да растат по-бързо и по-буйно, да дават плодове и цветове.

Ако имате растения, които се нуждаят от повече светлина, помислете в кой край на градината да ги поставите, за да получат достатъчно светлина. Растенията, които се нуждаят от частична сянка или засенчване, трябва да се поставят на друго място в градината, до или под други по-високи растения.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес