Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поръсете с канела градината си и вижте какво ще се случи

27 май 2024, 14:33 часа

Канелата е популярна подправка, която се получава от кората на канеленото дърво. Може да се закупи под формата на малка пръчка или прах. Има специфична миризма, която е изключително полезна в борбата с вредителите по растенията.

Защо да използвате канела в градината?

Подправката има антибактериални и противогъбични свойства, които предпазват растенията от болести и отблъскват вредители и насекоми. Не всеки знае, че вместо да купува скъпи препарати, просто трябва да поръси градината с канела и така ще се отърве от нашествията от мравки.

Още: Полейте боровинките с това и ще събирате по цяла кошница с плодове

Въпреки че мравките до някаква степен са полезни, когато се появят във вашата градина, те могат да причинят и много щети. Те ядат плодове и семена, гризат млади издънки и коренища, а също така седят на пъпки и цветя.

Все пак си струва да знаете, че те са чувствителни към миризми и интензивният аромат на канела ще ги възпре. Просто поръсете подправката на местата, където се появяват и те бързо ще изчезнат.

За какво още е полезна канелата в градината?

Още: С този лесен трик ще промените цвета на хортензиите си

Други вредители, които често се появяват в градината, са охлювите. Те са ненаситни, хранят се с мъртва материя, но също така гризат плодове, листа и стъбла на растения, което може напълно да унищожи реколтата.

Как да се отървем от тях? Канелата ще бъде полезна за тази цел. Просто я поръсете на местата, които искате да защитите и охлювите ще стоят настрана, защото миризмата на канела е изключително дразнеща за тях.

Хортензиите ви изглеждат така? Направете това и храстите ще бъдат покрити с цветя!

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес