Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полейте доматите с това по време на цъфтежа и ще прибирате реколта до късна есен

05 юни 2023, 12:09 часа

В периода на цъфтеж доматите се нуждаят от допълнителен източник на минерални вещества. Подходящи са целта са минералните или органичните торове.

Що се отнася до първата категория, можете да изберете суперфосфат и калиева сол. Важно е да не злоупотребявате с азотни торове, които допринасят за активния растеж на върховете, но не и на плодовете.

Напръскайте доматите с това - всички цветове ще се запазят и реколтата им ще е по-богата от всякога

Торът, който гарантира богата реколта от домати до късна есен

Естествените добавки се считат за изключително ефективни. Например, популярен е дрожденият тор, който се приготвя много лесно.

Трябва само да разредите 100 грама сурова мая в литър топла вода и след това да смесите с кофа вода. Използвайте получения тор за поливане. Това количество е достатъчно за 15 доматени храста.

Друг подхранващ тор може да се направи от дървесна пепел. Нуждаете се само от една супена лъжица пепел и кофа с вода. Всяка седмица е достатъчно да изливате по половин литър от този течен тор под всяко растение.

Само хитрите градинари поливат чушките и доматите с това и реколтата им е 2 пъти по-богата

Йодът също ще помогне за получаване на отлична реколта. За целта трябва да разредите само 10 капки от лекарството в кофа с вода и след това да полеете насажденията с този разтвор.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес