Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отлично решение: Репички в домашната градина

17 май 2024, 16:16 часа

Репичките са чудесно решение и допълнение към всяка градина. Трябва да ги засадите при ниски температури през пролетта и есента. Този кореноплоден зеленчук е много издръжлив и готов за прибиране на реколтата само за седмици. Много е лесно да го отглеждате, така че продължете да четете, за да разберете някои тънкости от добрите градинари.

Може да опитате репичките сорт Speedy, които ще виреят добре на много места. Например между по-големи зеленчуци, около култури, които скоро ще завършат, в саксии. Те са много лесни за отглеждане, вкусни и адаптивни.

Засяване на репички: Стъпка по стъпка

Засаждане на репички в градината

Поради техния размер и скорост, репичките могат да се отглеждат почти навсякъде. Ще бъдат готови само за 4 седмици, като заемат минимално пространство. Може да ги отглеждате като запълваща култура между или в рамките на редове с бавно поникващи зеленчуци като пащърнак. Друг вариант е да ги отглеждате за бърза реколта в началото или в края на вегетационния период.

Засадете репичките на пълно слънце – 6-8 часа слънчева светлина на ден, за най-добри резултати, като частична сянка също е опция. Ако репичките са засадени на твърде много сянка или дори там, където съседните зеленчукови растения ги засенчват, те ще вложат цялата си енергия в производството на по-големи листа.

 Хитър трик за засаждане на репички

Обработете почвата и отстранете всички камъни преди засаждане. Ако почвата е глинеста, смесете малко органична материя, за да разхлабите и подобрите дренажа. Поддържайте я влажна.

Кога да засадите репички?

  • За пролетно засаждане засейте семена 4 до 6 седмици преди последната пролетна слана.
  • За есенна култура засейте семена 4 до 6 седмици преди първата есенна слана.
Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес