Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отглеждане на краставици от семена: Ще се изненадате колко е ЛЕСНО!

27 април 2023, 12:29 часа

Краставиците са чудесно попълнение към зеленчуковата градина и ще се изненадате колко са лесни за отглеждане от семена. Дори и да сте начинаещ градинар – ще се справите чудесно.

Засяване на краставици

Посейте краставици в саксии или малки тави, пълни с многофункционална смес за саксии, на перваза на прозореца или оранжерията през пролетта. Навлажнете вашата смес за саксии, преди да засадите семената. 

Правилно поливане на краставиците за БОГАТА и вкусна реколта

Семената трябва да бъдат засадени на около 1 см дълбочина. За да избегнете гниене ги поставите на външния ръб на саксията и да ги поставите настрани.

Семената на краставиците се нуждаят от топлина, за да покълнат и в идеалния случай температурата трябва да е 21 градуса, така че ги поставете на слънчев перваз на прозореца. Поникването трябва да стане само за няколко дни.

Богата реколта от хрупкави КРАСТАВИЦИ ви очаква, ако спазите основни правила при засаждане

Поддържайте сместа си влажна, но не преовлажнена. Уверете се, че разсадът не изстива – в идеалния случай трябва да остане над 12 градуса. След като развията първия си набор от „истински“ листа ги засадете в саксия.

След като разсада стане около 25 см може да го засадите в градината, след като цялата опасност от замръзване е преминала. Ако засаждате на открито, първо трябва да ги втвърдите за няколко дни. Вържете вашите краставици към опори като бастуни или мрежи, докато растат. Краставиците се нуждаят от ежедневно поливане, така че поливайте растенията малко и често, за да не изсъхне почвата.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес