Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орхидеята спира да цъфти, когато правите ТОВА

12 октомври 2023, 17:00 часа

За да се насладите на прекрасните цветове на вашата орхидея, трябва да избягвате някои често срещани грешки. Тук сме подготвили списък с тези грешки и как да ги избегнете:

1. Неправилно място

Изборът на правилното място за вашата орхидея е от съществено значение. Тя обича светлина, но не директна слънчева светлина. Поставете саксията с орхидеята на източен прозорец през зимата и на западен, или северен прозорец през лятото. Това ще осигури достатъчно светлина, без да я изгаряте.

Тези цветя задължително се засаждат преди зимата, за да оцелеят

2. Постоянно местене

Орхидеята обича стабилност. Честите промени на мястото й предизвикват стрес и могат да я лишат от цъфтене. Поставете я на подходящото място и я оставете там, за да се адаптира към светлината.

3. Прекомерно поливане

Орхидеята обича влага, но не и прекомерно поливане. Преди и по време на цъфтежа, поливайте обилно. През останалото време, дръжте субстрата леко влажен. Прекомерната влага може да доведе до гниене на корените и загиване на растението.

Как да накараме орхидеята да цъфне отново?

4. Използване на азотни торове

За да насърчите цъфтежа на орхидеята, избягвайте торове, богати на азот. Те могат да пречат на цъфтенето, като насочват енергията на растението към стъблата и листата, вместо към цветовете.

Следвайки тези съвети, ще се радвате на красиви и здрави орхидеи във вашата градина. Избягвайте тези грешки и се наслаждавайте на екзотичната красота на орхидеята.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес