Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орхидеята ще цъфти безкрайно, ако я сложите тук

13 юли 2023, 10:50 часа

Орхидеите са известни със своята невероятна красота, но също така и със своята претенциозност. Те изискват специална грижа и внимание, и ако условията за тяхното отглеждане не са подходящи, те не биха могли да разкрият пълния си потенциал.

Мястото в дома, което орхидеите предпочитат

Първата стъпка при отглеждането на орхидеи в домашни условия е изборът на подходящото място в апартамента. Необходимо е да се спазят определени условия, в противен случай орхидеята може да изсъхне.

Орхидеите не се чувстват добре в спалнята, тъй като там обикновено има недостатъчно светлина. Също така, те не биха харесали съседството с микровълнова фурна или газова печка, тъй като това са места с висока температура.

Вместо това, най-подходящото място за орхидеята би била кухненската маса. Тя е достатъчно светла и далеч от пряките топлинни източници. Още едно добро място за орхидеите би била голяма баня, която е влажна и има допълнително осветление.

Отглеждането на орхидеи може да бъде предизвикателство, но с правилната грижа и подходящите условия, те със сигурност ще ви възнаградят със своята невероятна красота.

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес