Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опитен градинар сподели с какво подхранва доматите, за да са СЛАДКИ

16 юни 2022, 12:53 часа

Доматените растения се нуждаят от подхранване, ако искаме накрая да се радваме на богата реколта, сладък вкус и големи плодове. Задължително е няколко пъти по време на летния сезон да торим доматените растения.

Ако искате да си приготвите тор, чиито ефект е магически, последвайте стъпиките на опитен градинар, който всяка година се радва на изобилие в градинта.

Как е правилно да се торят доматите, ако искаме да са сладки и вкусни?

Пригответе си голям бидон или бъчва (около 100 литра). В него се изиспва 3 литра млечна суроватка, 1 килограм мая за хляб, 1 кофа зелена коприва и 2 лопати дървесна пепел. Следващата стъпка е доливане с вода. Тази смес се оставя да престои в продължение на 2 седмици. Имайте предвид, че през това време ще протича процес по ферментация, затова ако сте решили да затваряте съда с капак, той не трябва да е плътен.

Ако искате да спасите пипера и патладжана от болести, задължително правете ТОВА

Начин на приложение:

Правилно е да смесвате един литър от разтвора с 10 литра вода. Придържайте се към това съотношение, ако искате да се радвате на максимално добри резултати. С този разтвор е желателно да се подхранват корените на доматите веднъж в седмицата или веднъж на 10 дни. Опитайте и сме сигурни, че доматите ще са много по-сочни, вкусни и сладки!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес