Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не изхвърляйте ТОЗИ плевел - неговите свойства са изключително полезни, особено през есента

25 септември 2023, 19:00 часа

Целандинът, известен още като змийско мляко, расте в повечето градини и е добре познат на опитните градинари. Това непретенциозно растение обаче не е обичайният плевел, който градинарите бързо изхвърлят. Напротив, опитните градинари са научили да ценят целандинът за неговите полезни свойства, особено през есента.

НЕ бързайте да изхвърляте този плевел - благодарение на него реколтата на краставиците ще е 3 пъти по-богата

Целандинът е известен със своята упоритост , но същевременно този плевел крие един потенциал, който може да бъде използван в полза на градината ви. Неговата употреба не само помага на растенията ви, но и ги защитава от вредители и гризачи.

За да използвате целандинът в полза на градината си, можете да приготвите ефективно и безопасно средство за борба с вредителите и подхранване на растенията си. Процесът е сравнително лесен. Просто напълнете половин кофа със сух целандин, след което долейте вода и изчакайте 48 часа. След това сте готови да използвате получената инфузия. Можете също така да използвате свеж целандин за тази цел, при което процесът ще отнеме около 3 часа.

Кой е най-бързият начин за справяне с плевелите в градината

Тази инфузия е идеална за поливане на овощни дръвчета и помага при отглеждането на зеленчуци като зеле, репички и ряпа. Освен това, течният тор, който приготвите, може да се използва и за дезинфекция на почвата, предпазвайки градината ви не само от насекоми, но и от гризачи.

Така че, преди да изхвърлите целандинът от градината си, разгледайте неговите полезни свойства и разберете как да ги използвате за подобряване на земята и защита на растенията ви.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес