Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не изхвърляйте старите кофи. Могат да се окажат съкровище за вашата градината

17 юни 2023, 14:00 часа

Старите кофи и варели могат да имат много полезни предназначения във вашата градина. Те не трябва да бъдат изхвърляни, защото могат да послужат за различни цели, които ще ви помогнат в подреждането и организацията на градинското пространство.

Използвайте кофите за съхранение на ръкавици и градински маркуч

Ако прикрепите кофата настрани към някаква стълба или стена, можете да използвате вътрешното й пространство за съхранение на ръкавици и градински маркуч. Това е удобен начин да имате необходимите принадлежности близо до себе си, когато работите в градината.

С тези трикове завинаги ще промените градината си (ВИДЕО)

Превърнете старите кофи в кресла

Изненадайте се как лесно можете да превърнете старите кофи в удобни кресла за градината. Добавете вътре мека възглавница или ватирана тапицерия и ще получите стилно и удобно седално място, в което можете да се насладите на вашата градинска обстановка.

За съхранение на играчки

Събирането на разхвърляни играчки от двора може да бъде проблем, особено ако те са разпръснати наоколо. Затова използвайте стара кофа, в която да съхранявате играчките, за да ги предпазите от изгубване или настъпване. Това е лесен начин да запазите ред и безопасност в градината.

Практични трикове при използването на пепел в градината

За съхранение на посуда и напитки за пикник

Ако планирате пикник, старите кофи могат да бъдат полезни за организацията на вашите посуда и напитки. В по-малките кофи можете да поставите чинии и прибори, докато по-големите кофи са подходящи за съхранение на напитки с кубчета лед. Това ви позволява да имате всичко необходимо на едно място и да се насладите на пикника си без излишна неудобство.

 

Вани за отглеждане на растения

Старите кофи могат да се използват и за отглеждане на растения във вашата градина или на терасата. Просто ги напълнете с пръст и посадете любимите си растения. Това е прост начин да създадете зелен кът, който ще придаде уют и красота на вашето градинарско пространство.

Топ трик с паста за зъби, който всеки градинар трябва да знае

Използвайте варели за създаване на свое собствено езерце

Ако мечтаете за изкуствено езеро с рибки и водни лилии, няма нужда да харчите големи суми пари. Просто използвайте голям варел или контейнер, за да създадете собствено малко езерце в градината си. Напълнете го с вода и добавете животинки и растения по ваш вкус. Това ще ви позволи да се насладите на красотата на водните елементи, без да нарушавате бюджета си.

Не изхвърляйте старите кофи и варели! Те могат да се превърнат във функционални и творчески елементи във вашата градина, които ще ви помогнат да я организирате и украсите по най-добрия начин.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес