Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-ароматните цветя, които да засадите в градината си

04 април 2023, 11:08 часа

Точно както в живота, някои цветя могат само да се видят. Някои цветя изглеждат красиви, пъстри, красиви и привлекателни, но когато допрете носа си до цветовете им, не усещате нищо! Има и такива, които, честно казано, изобщо не изглеждат така... Някои цветя имат красив аромат. Други пък са едновременно красиви и ароматни. Ето някои от най-ароматните цъфтящи растения, които природата ни е дала:

Как да засадим правилно божурите

Магнолия

Цветовете на магнолията варират от нежно бяло до тъмнорозово. Те могат да бъдат големи колкото две палми. Магнолиите често цъфтят веднага след като отворят листата си през пролетта. Когато времето се затопли и подухне лек ветрец, ароматът им става вълшебен. Магнолиите са цветя, на които е най-добре да се наслаждавате, без да ги късате. Деликатните венчелистчета скоро ще потъмнеят и ще загубят аромата си.

Люляк

Люляците имат щастието да са със силен аромат и могат да се ползват от разстояние. Пчелите и осите рядко ни притесняват, когато се приближаваме до люляците. Люлякът се среща в различни нюанси на лилавото и розовото, но белият люляк има най-сладкия аромат. Люлякът може да бъде храст или да прилича на нещо като мини-дърво. Това е може би най-често купуваното и продавано цвете за 8 март в нашата страна.

Фрезия

Това красиво цвете, произхождащо от далечна Африка, не се отличава с височина или размер, но се среща в повечето цветове и има наистина опияняващ аромат.

Теменужки 

Това са срамежливи цветя, които се крият сред тревата и клоните в сянката на градината. За съжаление не всяка теменужка си заслужава да се наведете, за да я помиришете. Малките розови и лилави цветчета обаче са такива, с които просто не може да се разделите. Теменужките могат да издържат дълго време във ваза, без да се вкоренят, но няма нищо по-хубаво от цветя, които можете да отгледате и изядете сами.

Най-добрите начини да мулчираме градината така, че да даде много материал после

Ароматен грах

Ароматният грах се предлага в различни цветове, включително тъмночервено, бяло, розово, лилаво и др. Ароматът му зависи от цвета, така че нахутът никога няма да ви омръзне. Тези цветове не живеят дълго след прибирането на реколтата, но докато са живи, те са наслада за окото и носа.

Рози

Розите са известни не само с отличителния си аромат, но и с големите си, перфектно оформени, меки и деликатни венчелистчета. Поради символичното си значение розите са цветя, които се подаряват в знак на любов и страст. Те се предлагат в много цветове, включително червено, бяло, жълто, розово и дори прасковено.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес