Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малко от тази съставка и ще събирате краставиците в КОФИ

03 юни 2022, 11:46 часа

Краставиците са сред най-вкусните зеленчуци. Хората, които разполагат със собствени градини, не пропускат възможност да ги отглеждат. С тях всяка една салата е още по-хрупкава и апетитна. Да не говорим, че този зеленчук ни хидратира в жегите, заради богатото си съдържание на вода, както и ни зарежда с голяма доза витамини и минерали.

Има няколко неща обаче, за които градинарите трябва да помислят, когато става въпрос за отглеждането на краставици. Едно от тях несъмнено е да им осигурят колкото се може повече слънце и вода. Знаете, че растението се нуждае от влага, особено в периода на цъфтеж. Тогава задължително трябва да поддържате почвата влажна. В противен случай е много вероятно краставиците да са горчиви на вкус.

С фундаментално значение е торенето на зеленчука. Много е важно да знаете каква тор да ползвате, ако целта ви е висок добив и събиране на реколтата в кофи.

Ако искате да подмладите краставиците, направете ТОВА

По магазините се предлагат какви ли не подхранващи средства, но общото при тях е, че в състава им присъства химия. Ако стремежът ви е да отглеждате на пълно чисти зеленчуци, то най-добре е да заложите на натуралните съставки.

Тор с прясно мляко

Колкото и странно да ви звучи, тази тор е в състояние да ви дари с двойно по-богата реколта от краставици. В прясното мляко се съдържат много витамини, аминокиселини и минерали. Сред тях са кобалт, йод, магнезий, калий, калций. Разтворът от вода и прясно мляко е способен да направи чудеса с растенията. Смесват се литър прясно мляко с десет литра вода. Всеки корен поливаме с по литър от разтвора.

Благодарение на този разтвор реколтата от краставици ще е толкова богата, че самите няма да повярвате как е възможно това!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес