Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малко известният разтвор, който предпазва ОРХИДЕЯТА от всяка болест

11 октомври 2023, 07:00 часа

Орхидеите са красиви и изящни цветя, но често се сблъскват с гъбични заболявания, които могат да им навредят сериозно. За да ги предпазите и да поддържате здрав растеж, днес ви представяме един малко известен, но много ефективен метод - използването на гасена вар.

За да подготвите този лечебен разтвор, разтворете 1 чаена лъжичка гасена вар в 1 литър вода и оставете течността да почива 30 минути. След това я прецедете и я изсипете във флакон с пръскалка. С този разтвор може да обработите вашите орхидеи, като ги пръскате периодично. Това не само ще ги предпази от гъбични заболявания, но и ще стимулира растежа на корените им.

Направете това и орхидеята няма да спира да цъфти

Ако гъбичните спори са атакували листата или дръжката на орхидеята, изрежете засегнатите части и поръсете раните с вар на прах. Редовното третиране с гасена вар (поне веднъж месечно) ще поддържа вашите орхидеи здрави и красиви.

Не пропускайте да приложите този тайнствен разтвор и вашите орхидеи ще процъфтяват в цялата си прелест, без да се тревожите за гъбични заболявания.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес