Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къртиците и насекомите бягат, когато имате това растение в двора

01 октомври 2023, 09:44 часа

За опитните градинари бъзът е истинско тайно оръжие в борбата с къртиците и другите вредители в градината. Това растение не изисква специални грижи, но има огромни ползи за растенията и вашето здраве. Засадете го още сега и градината ви ще бъде защитена и пълна с полезни плодове.

Черен бъз

Черният бъз е решението срещу къртици и вредители. Той съдържа циановодородна киселина, която отблъсква насекоми и гризачи. Острата му миризма плаши къртиците и ги кара да напуснат градината. Това растение може да се постави не само в лехите, но и на местата за съхранение на зеленчуци и плодове.

Цветето, от което бяга всяка къртица

Засаждане и грижи

Засаждането на бъз е лесно. Използвайте едногодишен или двугодишен разсад и изберете слънчево място в градината. Бъзът може да издържи на студове и след зимата бързо се възстановява, предоставяйки плодове.

Цветето, което ще ви избави от къртиците - ето какво трябва да направите с него през есента

Сироп за подсилване на имунната система

Плодчетата на черния бъз се използват за приготвяне на сироп, който има мощни лечебни свойства. Този сироп може да бъде полезен за вашето здраве и имунната ви система. Така че, освен че ще се преборите с къртиците, бъзът ще ви осигури вкусни и полезни плодове.

Засадете бъз в градината си и се наслаждавайте на неговите ползи - от защита срещу къртици до вкусни плодове и лечебен сироп.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес