Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на листните въшки с тази бърза домашна смес

14 март 2023, 18:57 часа

Повече от опитните градинари, а дори и тези, които просто обичат да гледат цветя у дома, са се сблъсквали с досадните листни въшки, които са адски неприятни и може би най-упоритите вредители. Важно е да започнете третиране още щом ги видите, защото колкото повече чакате, толкова повече задълбочавате проблема. 

С този разтвор ще забравите задълго за листните въшки

Те се настаняват трайно по листата не само на стайните растения, но и на тези в градината и обикновено процесът изглежда така, сякаш те наистина нямат никакво намерение да си ходят. А това е така, ако не вземете мерки веднага.

Но хубавото е, че с този домашен препарат ще ви е нужна само една капка, която ще ги избие до крак и повече няма да ги видите.

Какво ви е нужно?

1 шише йод

100 мл. прясно мляко

спринцовка и 2-литрова спрей бутилка

Отървете се от листни въшки в градината с помощта на обикновен сапун за пране

Напълнете литър вода в спрей бутилката и със спринцовка издърпайте 0,5 мл йод, който ще разтворите в прясно мляко и ще добавите сместа към водата. Млякото става жълто, но това е нормално. Разбъркайте хубаво, за да стане еднородна смес. Сега напръскайте упорито всички растения, които са нападнати от малките досадници. Това може да се случи и на стайните растения, и на тези в градината. 

Тази смес обаче ще помогне не само срещу тях, но и при гъбични заболявания.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес