Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога се подхранва разсадът от пипер? Всеки градинар трябва да знае ТОВА!

13 април 2022, 09:51 часа

Много е важно хората, които се занимават с отглеждането на пипер, да знаят в кой точно момент трябва да го подхранят. Ако искате да имате богата и ранна реколта, трябва да се погрижите за това кореновата система да е силна.

Правилното подхранване се извършва на три етапа и не е обвързано с някакви сложни процедури или покупка на скъпи препарати, закупени от специализирани магазини.

Стара тайна за голяма реколта от едър пипер

Как да подхраним пипера, ако искаме богата реколта?

Нужно ви е да разполагате с калиев монофосфат и янтарна киселина. Тях може да откриете във всеки един градинарски магазин, а цените са им достъпни. Пиперът се засажда в обикновена почва.

Първият етап от подхранването е в момента, в който се появят първите две истински листа. Точно тогава от вас се изисква да разредите 1 грам монофосфат с 2 грама янтарна киселина в литър вода.

След такова подхранване, чушките растат като луди

2 седмици по-късно е второто подхранване на пипера. Сместа е същата като състав, но дозировката е в двойно по-големи количества.

Третото подхранване е седмица преди засаждане. В литър вода се добавя 8 грама калиев тор.

В никакъв случай не пренебрегвайте тези важни стъпки, защото благодарение на тях ще се радвате на изключително богата реколта.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес