Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да не забравяте в цветната градина през ЮЛИ?

08 юли 2024, 15:00 часа

Времето навън е горещо и слънчево, но градинарите все още имат някои задължения в градината. Добре е да проверите високите растения и катерачите, за да сте сигурни, че няма да паднат, ако се появят летни бури. Растенията трябва да се поливат вечер, за да задържат повече влага, като за тази цел е добре да използвате и мулч. Ако използвате теракотени саксии за вашите цветя, не забравяйте да ги навлажните, за да поддържате корените вътре хладни и влажни.

Продължете да четете, за да разберете на какво да се фокусирате по-специално в цветната градина за повече успех.

Кога и какво да правим в градината през лятото?

Дейности в цветната градина

Първа стъпка от вашата грижа за цветната градина е да подрежете избледнелите многогодишни растения, за да поддържате градината в добър вид.

Намалете растежа на висящите кошници, за да насърчите нови цветя и листа. Така ще получите чудесен пейзаж. Подрежете мушкатата и делфиниумите след първото цъфтене, за да насърчите нов растеж.

Сега е подходящо време да подрежете глицинията, като отстраните изпъкналите странични издънки от рамката на основния клон на около 20 см от основата им, около пет листа от основното стъбло. Подрязвайте лупините, за да насърчите повече цветя, и обърнете внимание на цъфтящите хортензии. Подрежете магнолията.

Как да направите своята градина по-красива това лято?

Почистете розите, за да изглеждат по най-добрия начин. Вземете резници от любимите си нежни растения за презимуване на закрито. Внимавайте за вредители по растенията, ранното третиране е най-добрата превенция.

Обърнете внимание на клематиса дали проявява симптоми на увяхване. Те включват увяхващи листа и черно обезцветяване на листата и стъблата. Изрежете целия засегнат материал и го изхвърлете.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес