Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да увеличите реколтата от сладки чушки - съвети за голям добив

20 август 2023, 12:21 часа

За да съберете изобилна реколта от сладък пипер, трябва да се погрижите за подходящата му хранителна среда и правилното подхранване. Той обича плодородната почва, която да насърчи здрав растеж и образуване на много плодове.

Самото поливане и борбата с вредителите не са достатъчни. Сладкият пипер изисква специфични микроелементи и хранителни вещества, които ще насочат всичката енергия на растението към образуване на плодове. За да постигнете този резултат, може да използвате следния разтвор, който ще увеличи реколтата ви значително.

Направете вашите краставици по-хрупкави и сладки с прясно мляко

Приготвянето на разтвора е лесно и ефективно: В голяма кофа, напълнена до 1/3 от общия обем с билки или плевели от вашата градина, добавете вода. Оставете разтвора да стои няколко дни, след което го използвайте за поливане на пипера. Предварително полейте земята около корените с утаена вода, след което приложете 700-800 мл от подготвения билков разтвор към всеки корен.

Този разтвор ще помогне на чушките да станат по-месести и да образуват много нови плодове. Ключът към успешно градинарство с пипер е в правилната комбинация от хранителни вещества и грижа за растението ви. Следвайки тези съвети, можете да се наслаждавате на изобилна реколта от вкусни сладки чушки през целия сезон.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес