Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градината през февруари: Ето какви дейности да не пропускате

08 февруари 2024, 17:10 часа

През февруари започва леко раздвижване в природата и в градината. Появяват се луковици, птици, диви животни и всичко започва да загатва за пролетта. Въпреки това този месец често е най-студеният месец, така че се уверете, че сте се запасили с много градинско руно, за да поддържате уязвимите растения топли, когато има заплаха от замръзване.

Някои повредени от замръзване растения ще се възстановят, така че не се стремете да ги изкопаете и им дайте шанс за борба, като мулчирате почвата около тях с добре изгнил градински компост.

Февруарски дейности в градината: Ето какво може да свършите

Ако периодът е много дъждовен, това може да навреди на корените на растенията, които се отглеждат в саксии. Компостът ще се навлажни твърде много, така че поставете контейнерите върху тухли или специални крачета за саксии. Това ще позволи на въздуха да циркулира по-добре и ще защити растението от охлюви. Добра идея е да преместите саксиите близо до стената на къщата, където е малко по-топло. Наредете ги близо една до друга.

Ако сте решили да почистите градината от плевели, не прекалявайте. По-добре е да разчистите малко легло наистина добре и да имате добри култури от него. Можете да подготвите останалата част от парцела, като го покриете с черен полиетилен или стари килими, така че растителността да изгние и да е готова за копаене през следващата зима.

Задължително направете това в градината през Февруари

Може да подготвите повдигнати лехи във вашата градина, за да ги поддържате по-добре. Направете ги широки 1,2 м и толкова дълги, колкото желаете, за да можете лесно да достигнете всичко в леглото от пътеката.

През февруари може отрежете до нивото на земята всички невечнозелени декоративни треви, за да поддържате градината в отлично състояние. Отстранете разхлабени, мъртви листа. Шепа тор, поръсен около растенията, също ще им даде тласък, за да растат по-добре.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес