Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градинар издаде уникална рецепта, с която се подхранват всички зеленчуци в градината

13 юни 2022, 17:05 часа

Една от най-обсъжданите теми сред градинарите е подхранването на зеленчуците и плодовете, които отглеждат. На всички тях им е известно, че торенето е с фундаментално значение за богатата реколта.

Факт е, че на пазара се предлагат разнообразни торове, но в голяма част от тях присъства химия. Ако сте от хората, които странят от нея и предпочитат да произвеждат изцяло натурални зеленчуци, тази статия вероятно ще ви е много полезна.

Ще споделим с вас една уникална рецепта за домашна смес, която съумява да подхрани всички зеленчуци, които присъстват в градината ви. Сместа е универсална и успява да задоволи нуждите на всички растения.

Органичният стимулатор за краставици от 1 съставка, по който градинарите полудяха

Ето какви продукти са ви нужни за тази смес:

• 2,5-3 литра топла вода (за предпочитане е да бъде изворна или престояла, не е желателно да има хлор в нея);

• 1 пакетче суха мая за хляб (7-12 грама);

• 100 грама пясък.

Начин на приготвяне:

Водата се изсипва в стъклен или керамичен съд и към нея се добавя маята и пясъкът. Тази смес се оставя на стайна температура в продължение на седмица.

Начин на приложение:

Една чаша от сместа се разрежда в 10 литра вода и с получения разтвор се поливат всички зеленчуци в градината. Тази процедура се извършва непосредствено преди самото поливане с вода.

Ако поливате тиквичките с този разтвор, няма да имат обиране

Благодарение на универсалната смес, вашите зеленчуци ще дадат много повече плодове и ще имат здрава и силна коренова система.

Опитайте и сме сигурни, че ще останете много доволни от резултатите накрая. Реколтата ше е двойно по-богата, а усилията ви – минимални!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес