Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво да засадите в домашната градина през ЮЛИ

13 юли 2023, 16:50 часа

Зелен боб

През юли може да засадите зелен боб във вашата градина. Той предпочита топла почва и въздух. Опитайте непрекъсната сеитба в продължение на 7 до 10 дни на различни сортове, така че да можете да се насладите на непрекъсната реколта от фасул през есента. Засадете семената на около 2,5 см дълбочина и 7 см едно от друго. Зеленият фасул или бобът расте вертикално като лозя, така че е идеален като малка зеленчукова градина.

Цветя, които привличат пчелите през всеки сезон

Ряпа

Сега е моментът да засадите ряпа за зимна реколта. Ряпата е универсален зеленчук, който може да се консумира суров в салати. Узряването на ряпата може да отнеме до шест месеца – така че засяването на семената сега ще даде реколта през зимата.

Посейте семена на 5 см едно от друго, в редове на 45 см разстояние. Разпределете сеитбите на всеки две седмици за непрекъсната есенна и зимна реколта.

Засадете ТЕЗИ растения до краставиците за голям успех

Манголд

Можете да сеете манголд от пролетта до есента, така че ако засадите друга култура през юли, можете да се насладите на пресни запаси от листа. Това е универсален зеленчук, който е походящ и за салати.

Подходящ е за засяване в саксии. Ако сеете директно в градината, сейте на слънчево място, в задържаща влага, свободно дренираща почва. Посейте семена от манголд на дълбочина 2,5 см и 10 см разстояние.

Сладък уилям

През юли може да засадите цветето Сладък уилям, което ще цъфти година след година. Посейте семената сега за цветя, които ще се появят през следващата година, помагайки за преодоляване на празнината между пролетта и лятото.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес