Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есента е перфектното време за подхранване на МУШКАТОТО - нужна ви е само една капка от това

05 октомври 2023, 20:11 часа

Есента е периодът, в който мушкатото се нуждае от определени грижи и подхранване, за да цъфне буйно и здраво. Този сезон предоставя оптимални условия за усвояване на хранителни вещества от растението и най-добрият начин за подхранване през есента е с йод, който можете да намерите в аптеката.

Как да приготвите разтвор с йод за мушкатото?

За да подготвите този подхранващ разтвор, разредете една капка йод в литър чиста, утаена вода на стайна температура. Важно е да не използвате твърде студена или гореща вода, за да не стресирате растението. Преди поливане разкопайте леко почвата в саксията, за да улесните абсорбцията на разтвора.

Разтворът с йод, който прави цветовете на МУШКАТОТО по-наситени

След приготвянето на разтвора, полейте мушкатото внимателно. След това поставете растението на сянка за един ден. Това е важно, защото по време на подхранването с йод, мушкатото става по-уязвимо на слънчева светлина.

Интервали на поливане

За буен и дълъг цъфтеж на мушкатото, достатъчно е да го полеете с този разтвор само три пъти за цялата есен, с интервали от 3-4 седмици между процедурите. Този метод на подхранване ще ви помогне да се наслаждавате на красиви и здрави цветя през целия сезон.

Не пропускайте възможността да подхраните вашето мушкато през есента с този ефективен и лесен за приготвяне разтвор с йод.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес