Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есенна грижа за градината: 5 съвета от градинар

11 септември 2024, 16:31 часа

Грижата за растенията е през цялата година, особено в най-суровите периоди. За да може вашата градина да цъфти най-добре през лятото, трябва да започнете да се грижите за нея през есенния сезон. Това са най-добрите начини вашата градина да цъфти красиво през есента и да е готова за пролетта.

Още: Есента е идеалното време за засаждане на хортензии

Ключът към красивата градина е поддръжката

Един от най-важните аспекти на грижата за вашата градина през есента е общата поддръжка и подреденост. Ако смятате, че е добре да изоставите градинарските си задължения през по-студените месеци, трябва да знаете, че работата, която вършите сега, всъщност е жизненоважна за оживяването на градината ви през пролетта, освен това ще защитите упоритата работа, която сте свършили. .

Затова се уверете, че премахвате всички паднали листа, почиствате градината, подрязвате листата, отстранявате плевелите и може би дори почиствате и организирате градината си.

Защитете вашите растения

Всички знаем колко дъжд може да падне през есенните месеци. Покажете малко любов на растенията си и се уверете, че не се наводняват в дъждовните дни.

Уверете се, че всички растения, които не обичат студеното време, са правилно изолирани. Също така трябва да покриете корените на растенията с дървени стърготини, листа или борови иглички.

Засадете грудки, за да ги подготвите за пролетта

За да извлечете максимума от вашата пролетна градина, можете да засадите грудкови растения сега. Ще видите как красивите лалета ще оживеят във вашата градина, след внимателното планиране през есента.

Не пренебрегвайте влиянието на животните

За да бъде градината пълна с живот дори през есента, не забравяйте прекрасните птици и други диви животни, които я посещават. Можете да оставите семена и вода за птиците, храна, която през зимата, но и през лятото, може да бъде жизненоважна за тяхното оцеляване. Можете също така да направите проучване и да научите кои растения привличат пчели и пеперуди!

Още: 6 неща, които да засадите през есента, за да се радвате на красив двор през пролетта

Есенно цъфтящи растения

Цветя като Crocus sativvus или шафран, Clyclamen или Cyclamini, Eranthis hyemalis, Viola tricolor var. hortensis, Calluna vulgaris или Хедър и Далия, всички могат да бъдат засадени през есента. Ще ги видите да процъфтяват през зимните месеци, тъй като могат да издържат на сурово време. Това е чудесен начин да поддържате градината си жива дори през студените месеци!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес