Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя с БЯЛ цъфтеж за красива и елегантна градина

18 август 2023, 16:23 часа

Белите цветя в градината създават нежност, елегантност и красота. Ако искате да направите цветна градина на мечтите, задължително трябва да включите бели цветове. Те ще създадат контраст сред зеленината. Без значение каква точно е вашата цел в градината и какъв пейзаж искате да постигнете, има няколко цветя, които цъфтят в бяло и си заслужава да бъдат включени в градината ви.

Красиви цветя с бял цъфтеж

Ангелски тромпет

Това растение се характеризира с бели цветя с форма на тромпет и може да се отглежда в градината или в саксии. Без значение къде засадите цветето, то гарантирано ще блести, като създава акцент и красота. Има характерен аромат, така че го засадете близо до мястото ви за отдих. Добре е да презимува на закрито или в оранжерия в по-хладни райони. Изисква пълно слънце и добре дренирана почва.

ТОП 5 растения, които ще държат комарите далеко

Лилиум Казабланка

Този сорт Лилиум може да се похвали с красиви, чисто бели цветя с червени прашници и има пикантно-сладък аромат. Отглеждане им е сравнително лесно, а ако ги отрежете ще издържат много дълго. Харесват пълно слънце до частична сянка и добре дренирана почва.

Бяла гаура

Ако търсите бяло цвете, което да допълва другите цветя, растящи във вашата градина, бялата гаура (Oenothera lindheimeri) е чудесно решение. Има дълги и тънки стебла и бели цветове с форма на пеперуда. Цъфти в края на пролетта до лятото. Не изисква специална поддръжка, но е полезно да отрежете цъфтежа след цъфтежа, за да насърчите повече растеж. Пълно слънце до частична сянка и добре дренирана почва.

Домашните цветя, която всяка жена трябва да има, защото ѝ носят щастие

Бели лалета

Белите лалета символизират мира и спокойствието, като подсказват приближаването на пролетта. Вид, който може да предпочетете, е „White Triumphator“ заради цвета от слонова кост и заострени венчелистчета. Предпочита пълно слънце до частична сянка и добре дренирана почва.

Далия

Далиите се предлагат в почти всеки цвят, но са особено красиви в бяло. Има високи и много здрави стебла, които държат красивите цветове. Растението предпочита пълно слънце и добре дренирана почва. 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес