Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя, подходящи за вашата баня: Чудесни предложения

05 юли 2023, 13:11 часа

Бамбук

За да се радвате на красивия бамбук във вашата баня имате нужда от непряка светлина, вода и температури между 18-35 градуса. Щастливият бамбук има нужда само от ваза с няколко атрактивни камъчета за декорация. Само трябва да сменяте водата всяка седмица. Пазете от домашните любимци.

Цветя, които да засеете едно до друго, за да имате УСПЕШЕН цъфтеж

Орхидея

Орхидеята е красиво и изискано цвете, което ще внесе елегантност в банята. Могат да виреят добре при слаба светлина и богати на влага условия. Сортът Phalaenopsis е най-често срещан и може да се засади в кора вместо смес за саксии.

Мъх

Мъхът е чудесен вариант за вашата баня. Нуждае се от малко грижи, обича слабата светлина. Поставете го в терариум, оформете го на топка или го отгледайте в чаена чаша; мъхът ще се адаптира добре, стига да не го поставите на пряка слънчева светлина или тор.

Цветя, които да засадите в сенчестата си градина

Лилия на мира

Това цвете се развива най-добре при слаба светлина с влажна почва. Сред наситените зелени листа могат да се покажат красиви белите цветове. Растението става много високо, така че си предвидете достатъчно място.

Бегония

Бегонията предпочита непряка слънчева светлина и ще цъфти отново и отново, като създаде приятна атмосфера в банята. Те могат да бъдат започнати от семена, което ги прави евтини при старт на отглеждането. Бегонията изисква редовно поливане – 2 пъти седмично. В по-топлите дни е важно да намерите баланса, за да не преовлажните почвата. Можете значително да намалите поливането през зимата.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес