Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудният домашен чай за подхранване на градината

04 април 2023, 16:18 часа

Както знаем, торенето на растенията е много важно за техния добър растеж. Особено стайните растения са трудни за бързо отглеждане поради размера на саксиите, количеството светлина, което получават, и времето за пресаждане и наторяване.

Въпреки това има начини да подхранвате стайните си растения и цветя, за да ги накарате да растат по-бързо. Този метод се нарича "торене с чай". Този т.нар. чай може да се направи у дома и не се нуждае от никакво специално оборудване!

За начинаещите градинари: Как да засадите чесън, дори есенно време

Какво ви е необходимо?

Всичко, от което се нуждаете, е внимателно измит голям буркан, в който да налеете чиста вода. В тази чиста вода добавяте съставките за "чая". Това ще гарантира, че почвата съдържа достатъчно от необходимите хранителни вещества.

Бурканът трябва да бъде поставен далеч от пряка слънчева светлина. Те не трябва да се поставят и на прекалено топло място, например в близост до фурна.

Когато използвате яйца, винаги поставяйте черупките в буркана. Ако черупките са повече, можете да ги смачкате с лъжица, за да останат цели. След като поставите няколко черупки в буркана, разклатете леко буркана, за да се утаят.

Всеки път, когато приготвяте кафе, изсипвайте утайката в буркана. Разклатете и оставете отново да се утаи. Яйчените черупки и кафето съдържат много полезни хранителни вещества, насищат водата в буркана и са чудесен екологичен тор за растенията! След като добавите новите съставки към чая, не забравяйте да поставите буркана на слънце, за да получи малко слънчева светлина.

Домашна рецепта за чуден тор за малини, с който ще ги хапвате цяло лято

Забележка: Не оставяйте буркана на слънце твърде дълго, за да не позеленее водата. Ако тя мухляса, ще стане неизползваема. Затова го разклащайте 1-2 пъти дневно. След това го приберете на тъмно място.

Оставете "торовия чай" за около седмица и прецедете съдържанието. Ако поливате растенията с него, ще видите, че те растат по-бързо и буйно!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес