Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудна смес от утайката за кафе, с която да подхраним орхидеите

18 март 2023, 08:21 часа

Не изхвърляйте повече утайка от кафе, а пригответе тази подхранваща добавка за вашите орхидеи. Те ще ви се отблагодарят с красотата си.

Ако следвате този съвет на цветаря, ще получите безплатно отлична храна за орхидеи. Утайката от кафе съдържа калий, който е много ефективен за подхранване на вашите красиви орхидеи. Тя насърчава цъфтежа и е особено подходяща за орхидеи, които не са цъфтели от дълго време.

Най-лесните и необичайни начин да пресадим орхидеите бързо и ефективно

Приготвяне:

Сварете качествено кафе и не изхвърляйте утайката.

Когато съхранявате кафе на зърна, е препоръчително да ги изсушите добре. В противен случай те ще започнат да плесенясват, дори ако се съхраняват в хладилник: поставете 100 г утайка от кафе в 3 л вода и оставете за 5 часа, като разбърквате от време на време. През това време водата леко ще се оцвети.

След това я прецедете през сито или марля. Изсипете този разтвор в дълбок съд и накиснете орхидеята в него, като я оставите да се накисне за 15 минути, за да извлече необходимата влага. Накрая подсушете добре орхидеята и я оставете настрана.

Трябва ви само шепа ориз и орхидеята ви ще цъфти като луда

Вярвате или не, но дори слабото кафе може да върне към живот орхидеи, които не са цъфтели дълго време. Един прост метод е да приготвите 200 мл слабо разтворимо кафе с гореща вода. Оставете го да изстине и изсипвайте по малко в саксията всеки ден в продължение на една седмица.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес