Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Често изхвърляме тази течност, а тя е най-добрият тор за градината

04 септември 2023, 11:22 часа

Много от нас често изхвърляме водата, в която сме сварили зеленчуците, без да подозираме, че тя може да бъде най-добрият тор за нашите растения. Тази скрита тайна може да превърне водата от варенето на зеленчуците в ценен ресурс за нашата градина и цветя.

Тор и защита срещу вредители

Повечето отпадъци от кухнята са наистина полезни за растенията. От черупки на яйца до чаени пакети и кафе, всички те могат да служат като тор или средство за контрол на вредителите. Водата, в която се варят зеленчуците, е още една ценна съставка, която може да подобри растежа и добива на градинските култури.

Аспиринова вода - най-добрата защита за зеленчуците в градината

Превърнете варовата вода във вълшебно оръдие за вашата градина. Излейте я в отделен съд и я използвайте за поливане на растенията. Този подход е подходящ както за градинските култури, така и за цветята в саксиите. Съставките от варовата вода ще подхранят растенията с полезни съединения и микроелементи, които стимулират растежа и подпомагат пълноценното им плододаване.

Важно е да помните, че водата трябва да се използва след охлаждане, а не незабавно след варенето. Този метод е лесен, ефективен и устойчив, позволявайки ни да сътрудничим с природата и да подобрим растежа на растенията си.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес