Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брилянтен лайфхак за правилно почистване на душа

01 октомври 2023, 17:00 часа

Да живееш в чистота е нормално желание на всеки човек. Но не е достатъчно просто да го искате, трябва да го приложите на практика. Понякога не почистваме всичко толкова добре. Особено когато става въпрос за душ кабината.

Почистването на вашата баня трябва да се извършва разумно. Ако имате душ кабина, основната грижа е почистването на стъклената врата и преградата. За тази цел често се използват неподходящи средства. По-добре е да не го правите.

След използване на традиционни почистващи продукти вратата и преградата изглеждат още по-зле, отколкото преди почистване. Те оставят следи и в крайна сметка могат да повредят стъклото. За да запазите душа си искрящо чист, експертите съветват да изберете различен начин за почистване.

Почистването на душ не е лесна задача, особено ако има остатъци от сапун и варовик. Много хора смятат, че обикновените почистващи продукти като белина и мокри кърпички ще почистят добре стъклото. Това е погрешно схващане, споделя експерт по почистване.

Хитър начин за почистване на банята

Какво да избягвате при почистване на душа?

1. Кремообразни почистващи продукти. Те оставят следи и са по-подходящи за почистване на метал.

2. Твърди гъби. Оставят драскотини.

3. Белина. Подходящ за почистване на пода на душа от мръсотия и бактерии, но стъклото може да се повреди.

4. Почистващи препарати на основата на амоняк. Те правят стъклото мътно и увреждат уплътнението.

Eто как БЪРЗО и ЛЕСНО да почистите своя душ параван!

Какво да използвате, когато почиствате душа и защо ви е необходима паста за зъби?

1. Бял оцет с лимонов сок. Изстискайте сока в разтвора на оцет и вода. Вземете влажна микрофибърна кърпа. Почистете стъклото с кръгови движения. Изплакнете с вода.

2. Сол. Премахва варовиковите отлагания от твърдата вода. За да подсилите ефекта, поръсете малко сол върху разреза на лимона и го втрийте на желаното място.

3. Течност за миене на съдове. Нанесете малко върху мека гъба и избършете стъклото с кръгови движения. Не забравяйте да изплакнете продукта с чиста вода, за да не останат следи.

4. Паста за зъби. Помага за премахване на петна от сапун от труднодостъпни места. Използвайте стара четка за зъби.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес