Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БИЛКИ, които може да отглеждате в саксии на закрито: Добри условия и грижа

09 юни 2023, 18:14 часа

Билковата градина у дома е добро решение, тъй като имате достъп до пресни билки по всяко време и може да овкусявате ястията си без проблем. Имат по-свеж аромат и са много полезни.

Домашната билкови градини у дома на кухненския плот или на терасата е чудесен начин да включите всичко, което ви е необходимо.

- Билковите градини на перваза на прозореца са специално проектирани да пасват и растат на первази на прозореца.

- Хидропоничните билкови градини позволяват по-бърз растеж. Можете също да използвате комплект за хидропоника и да отглеждате без почва.

Билкова градина: Засяване на кориандър - ще се изненадате колко е лесно!

Най-добрите билки за отглеждане на закрито

Изберете сортове, които растат добре на филтрирана светлина. Може да опитате да отглеждате и други, като босилек, копър и кориандър.

  • Див лук
  • Магданоз
  • Мента
  • Риган
  • Естрагон

Светлина

Поставете избраните от вас билки на прозорец с южно или западно изложение, който получава поне 4-6 часа пряка слънчева светлина на ден. Ако нямате такава възможност, може да използвате допълнително осветление. Слънчевата светлина ще помогне да се радвате на добър добив.

Почва

Използвайте висококачествена смес за саксии, която се оттича добре.

Поливане

Оставете почвата да изсъхне малко между поливането. Ако почвата е суха – полейте, ако е мокра – изчакайте.

Лесни за отглеждане БИЛКИ за вашата билкова градина

Торене

Градинарите съветвар да нанасяте универсален водоразтворим тор на всеки две седмици с половината от препоръчителната концентрация.

Дренаж

За да предотвратите гниетено на вашите растения, трябва да се уверите, че имате добър дренаж на саксиите. Така ще стопирате и гъбичните заболявания, които могат да настъпят.

Температури

За да имате добър растеж на билките, отглеждани на закрито, осигурете температура на въздуха около 22-24 градуса, както и добра циркулация на въздуха

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес