Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аспирин - стимулантът за здрави и големи домати

06 август 2023, 17:00 часа

Аспиринът е не само лекарство за хората, но може да окаже положително въздействие и върху растенията. Градинарите използват аспирин като средство за укрепване на имунитета на растения, което е от голямо значение за постигането на обилна реколта. В този материал ще ви разкажем как да използвате аспирин за поливане и пръскане на доматите и кои са най-добрите методи за приготвяне на разтворите.

Укрепете доматите с аспирин

Този метод може да укрепи растенията и да ги направи по-устойчиви към различни заболявания. За да постигнете желания резултат, е важно да следвате правилната дозировка и да се грижите за правилното приложение на аспириновия разтвор.

Поливайте доматите си ТАКА и реколтата ви ще бъде по-богата от всякога

Приготвяне на разтвора

За укрепване на доматите може да се приготви разтвор от 2 таблетки аспирин и 7 литра вода. Този разтвор се използва за поливане на доматите на всеки три седмици. Ако планирате да пръскате доматните храсти, дозировката ще бъде различна: в този случай ще ви трябва 1 таблетка аспирин и 5 литра вода. За да осигурите по-дълготрайно задържане на разтвора върху листата, можете да добавите малко настърган сапун за пране към него. Важно е да избирате време за третиране, когато слънцето не е прекалено силно, предпочитайки привечер или облачно време, за да предотвратите изгаряне на листата.

Увеличете реколтата на доматите с тази невероятна комбинация

Правилното време за пръскане

За да постигнете максимални резултати от поливането и пръскането с аспирин, е препоръчително да го използвате на всеки 2-3 седмици. Този период е достатъчен, за да поддържате растенията здрави и устойчиви.

Поливане и пръскане на доматите с аспирин - кога и как се прави

С правилното поливане и пръскане на доматите с аспирин, можете да осигурите здрави и обилно плододаващи растения. Аспиринът се оказва несъмнено полезен за градинарите, желаещи да постигнат успешно отглеждане на доматите си и да наслаждават на вкусни плодове през сезона.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес