Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате реколтата от картофи да се увеличи с 8 кг на квадратен метър, използвайте тази натурална съставка

04 април 2022, 15:28 часа

Всеки, който сам си отглежда зеленчуците в градината, е наясно с това, че растенията също си имат своите нужди. Не е тайна, че натуралното подхранване е в пъти по-добро от всички онези препарати, които можем да си закупим от специализираните магазини. За съжаление обаче не всеки знае как точно трябва да подходи, за да се радва на почти двойно по-богата реколта от картофи.

Днес ще ви разкажем за един трик, споделен от градинар с богат опит. Всяка година реколтата от картофи оправдава труда и усилията, които са вложени.

Това, което е важно да знаете за пепелта, е че тя успява да подобри химическия и механичен състав на почвата. Ако я използвате, ще допринесете за активното развитие на полезни микроорганизми.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Тук обаче има още едно нещо, което е също толкова важно. Съществуват различни начини, обвързани със самото използване на дървесната пепел. То е пряко обвързано с типа почва, в която са засадени растенията.

Когато използвате пепел, не е желателно да наторявате почвата с кравешки или птичи тор. Ако искате да подсилите нейната ефективност, смесвайте я с торф или хумус.

Торенето с дървесна пепел е истински полезно за насажденията от картофи. Тази съставка не само, че успява да подхрани растенията, но и помага за прогонването на колорадския бръмбар – един от основните вредители по картофите.

Възползвайте се от дървесната пепел и ще останете безкрайно доволни от резултатите накрая!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес