Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да събирате краставиците в кофи, подхранете ги с това през ЮЛИ

21 юни 2022, 11:39 часа

Отглеждането на краставици не е обвързано с кой знае какви грижи и специфики. Въпреки това обаче градинарите са наясно, че за този зеленчук трябва да се положат не малко грижи, ако накрая искаме да се радваме на истински добра реколта.

През юли подхранването е с фундаментално значение. Именно то ще допринесе за подобряване вкуса на зеленчуците, както и подпомагане растежа и развитието на растенията.

Всеки, който отглежда краставици, трябва да знае, че този зеленчук се нуждае от азот, за да се развива добре и накрая добивът да е задоволителен.

Как да торите доматите през ЮЛИ за добра реколта?

Когато става въпрос за подхранване на краставици с азотни торове, всичко трябва да е дозирано. Ако прекалите с количествата, не е изключено да се натрупат излишни нитрати в зеленчуците. Затова бъдете много внимателни и се придържайте към разумна дозировка.

Освен азот, юлското торене е препоръчително да включва още калций, магнезий, желязо, бор и други микроелементи.

Когато настъпи периодът на плододаване, много е важно да се направи правилно съчетание между торене с калий и поливане. Някои градинари твърдят, че ако по-често се тори с калий, добивът се повишава.

В случай, че сте привърженици на натуралните вещества и държите изключително много на това да подхранвате градината си с тях, препоръчително е през юли да поръсите краставиците с желатин.

Ако искате доматите да ЧЕРВЕНЕЯТ по-бързо, подхранете ги с това

Едно пакетче желатин се разтваря в чаша гореща вода. След това се разрежда с три чаши студена вода. С желатиновата смес се полива веднъж или два пъти в месеца.

Не забравяйте, че юлското подхранване е много важно за растежа и развитието на краставиците. В никакъв случай не го подценявайте.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес