Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате цветята да растат буйни и здрави, поливайте ги с този разтвор

09 май 2023, 14:14 часа

Малко хора знаят за този трик, но той е наистина ефективен. Благодарение на него цветята в градината или на балкона ще растат здрави и ще цъфтят буйни.

Важно е обаче да знаете какви растения отглеждате и какви грижи е нужно да полагате за тях. Не забравяйте, че всяко едно цвете се нуждае от различно количество вода, светлина и т.н.

Преди да си купите каквото и да е било растение, трябва да сте сигурни, че можете да задоволите нуждите му, така че то да расте здраво и красиво.

Днес ще споделим с вас за една чудна съставка, която ще направи така, че цветята в саксията да преливат от цветове.

Става въпрос за продукт, който сме свикнали да консумираме ежедневно. Почти убедени сме, че няма да се налага да ходите до магазина, защото ви се намира в хладилника. Истината е, че млякото е полезно не само за хората, но и за растенията. Тук обаче става въпрос за неподсладено мляко.

През лятото много от саксийните ни любимци биват засегнати от изгарящото слънце и високи температури. Да не говорим за всички дребни вредители, успяващи да унищожат листата, кореновата система, стеблата и цветовете. Млякото ще подхрани цветята и ще ги предпази от нашествениците.

В млякото се съдържат много витамини и минерали, които ще подсилят имунната система на растенията.

От вас се изисква да смесите 500 мл мляко със същото количество вода, Ето, че разполагате с една биологична подхранваща течност, с която да полеете цветята си.

Процедурата може да се прилага толкова пъти, колкото искате. Най-добре е да експериментирате и сами да разберете на кои растения млякото действа най-ефективно.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес