Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 необичайни, но много ефектни и красиви стайни растения

02 ноември 2021, 17:58 часа

Стайните растения в този списък са изключителни. Те са смели и красиви. Предлагаме ви да разгледате някои от най-уникалните, красиви стайни растения, които трябва да отглеждате!

Отглеждайте някои от тези растения на закрито и ще констатирате голяма промяна във вашия интериор. Тези красиви стайни растения имат способността да променят външния вид на всяка скучна стая!

1. Нервно растение

Това взискателно стайно растение изглежда прекрасно благодарение на впечатляващите си листа. Придирчиво е към поливане и сух въздух на закрито и студени течения. Трябва да поддържате баланс в поливането.

2. Кротон

Дръзкото и хладно стайно растение, което също е с лесна поддръжка. С миксът от жълти, кехлибарени и оранжеви цветни линейни маркировки върху гъста тъмнозелена зеленина, кротонът изглежда зашеметяващо. За да расте, дръжте го на място, което получава ярка непряка светлина през повечето време и поливайте спорадично.

3. Калатея

Прекрасно растение, чудесно за гледане! Предлагат се много разновидности в удивителни цветови комбинации и шарки. Това тропическо стайно растение няма нищо против условията на слаба светлина. Съхранявайте го на топло, нормална стайна температура, като предпазвате от студени течения. Обича влажна среда и умерено поливане.

4. Моливен кактус

Това необичайно изглеждащо удивително растение е известно със своя токсичен млечен сок, внимавайте, когато боравите с него. Все пак става популярно като стайно растение. То има средни до високи изисквания за светлина и ниски нужди от поливане. Също няма нищо против сухия въздух. Поливането 2-3 пъти месечно е достатъчно. За да расте, дръжте растението на място с достатъчно светлина, лъч слънчева светлина за няколко часа или дори повече и ще му действа добре.

5. Сребърна ваза

Необичайно, но красиво стайно растение, сребърната ваза или „растението урна“ принадлежи към семейството на бромелиевите. Като цяло, отглеждането на това стайно растение е подобно на другите - Внимавайте с поливането, осигурете ярка непряка светлина.

6. Растение с цигулкови листа

Не можахме да завършим този списък, без да добавим това растение. То е високо, привлекателно стайно растение с лъскава, кожена зеленина. Това голямо стайно растение може да промени облика на всяка стая.

7. Алуминиево растение

Това растение е известно с красивите сребърни ленти, които наподобяват на цвят на алуминий. Тези ивици се появяват върху лъскавия зелен цвят на всяко листо. Едно от красивите стайни растения е с лесна поддръжка. Съхранявайте го на хладно сенчесто място, което получава няколко часа ярка индиректна светлина, поливайте само когато почвата е суха.

8. Червена аглаонема

Тъмнозелените листа на това красиво стайно растение с червени и розови ивици го правят наистина очарователно на закрито. Абсолютно лесно се отглежда като китайско вечнозелено растение и толерира условия на слаба светлина и суша.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес