Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови водопроводи в две села в община Дряново, ремонтират и пътя до Царева ливада

29 юли 2022, 18:31 часа • 4202 прочитания

Днес бяха одобрени два проекта за финансиране за изграждане и ремонт на водопроводи в селата Чуково и Гостилица. Това съобщи кметът на община Дряново Трифон Панчев. Проектите ще започнат да се изпълняват още тази година.

„Благодаря много за подкрепата от страна на Министерство на регионалното развитие, Министерство на финансите, НСОРБ, Областен управител - област Габрово, защото всяка една от институциите помогна за получаване на финансирането на проектите.  Държа да отбележа, че без подкрепата от страна на БСП и управляващата коалиция тази помощ за общините и конкретно Дряново нямаше да се случи!“, подчерта Трифон Панчев.

Той съобщи още, че днес окончателно е било одобрено заданието за ремонт на пътя между Дряново и село Царева ливада от страна на Агенция пътна инфраструктура. Очаква се ремонтът да започне през следващите седмици. Втори етап на ремонта от с.Царева ливада до гр.Трявна трябва да се реализира през следващата година. „Благодаря на ръководството на Агенция пътна инфраструктура в лицето на Тодор Василев и Асен Ненчев, както и на министъра на МРРБ Гроздан Караджов за спазеното обещание“, написа още кметът на Дряново на профила си във Facebook.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес