Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Трявна получи благодарности от КНСБ

13 декември 2021, 19:42 часа • 1194 прочитания

Днес кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева получи благодарствен адрес от Конфедерацията на независимите синдикати в България за добър социален диалог. Адресът бе връчен лично от Областния координатор на КНСБ – Габрово – г-жа Росица Йонкова и експерта към Регионален съвет на КНСБ – Габрово – г-жа Цветомира Джепунова, които благодариха на г-жа Кръстева за ползотворното сътрудничество през изминалата година и за отзивчивостта, която местното ръководство винаги е проявявало.

От своя страна, кметът на Община Трявна изключително много благодари за признанието и увери областните представители на КНСБ – Габрово, че сътрудничеството и успешната работа между двете институции ще продължат и занапред и им пожела топли и светли Коледни и Новогодишни празници.  

По време на партньорската среща, която двете страни проведоха, бяха обсъдени постигнатите договорености в държавно делегираните дейности, както и предизвикателствата, които стоят на дневен ред през новата година. В събитието участва също председателят на синдикалната организация на КНСБ при Община Трявна Теодора Кусева.  

Росица Йонкова благодари на кмета г-жа Силвия Кръстева за усилията, които тя и нейният екип полагат да достигнат максимално финансови средства до служителите в бюджетната сфера. Също така, бе отчетен и добрият диалог между работодателя и синдикалната организация на КНСБ в общинска администрация, където към момента е постигната изключително висока синдикална плътност от над 90 членове.  

Засегнат бе и въпросът за липсата на специалисти по здравни грижи и недостига на средства по делегираните бюджети в детско и училищно здравеопазване, където въпреки дофинансирането от страна на Общината, заплатите остават под договореностите за бранша.  

Не на последно място бе отчетена и ангажираността и отзивчивостта на ръководството на общината за предоставянето на икономическа информация, необходима на синдиката за колективно договаряне и анализи на общинския бюджет за държавно делегираните дейности.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес