Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два идейни проекта се борят в архитектурния конкурс на Трявна

14 декември 2021, 19:25 часа • 2605 прочитания

Днес в Заседателната зала на Община Трявна бяха представени двата идейни проекта, които ще се борят за спечелването на архитектурния конкурс, обявен от местната власт за модернизиране и благоустрояване на Централната градска част на Плачковци. Проектите се разглеждат от компетентно жури, назначено от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева и предстои да бъдат оценени.  

Припомняме, че целта на архитектурния конкурс бе да представи оригинална и индивидуална нова съвременна визия на площадното пространство пред сградата на Кметство Плачковци, която да го превърне в притегателно място за почивка и забавления на жители и гости на града. А именно – изграждане на място за провеждане на обществени събития, паркоустройство с прилежащ фонтан и осветление, паметник на Патриарх Евтимий, който е свързан с легенда за основаването на Плачковци, които бяха и сред основните изисквания, заложени за изпълнение в архитектурните разработки.  

Представяме Ви и визуализация на двата идейни проекта, които се борят за спечелване на конкурса. Наградният фонд за победителя е в размер на 833,33 лв. без ДДС, който впоследствие ще има право да изготви и техническия проект за Централната градска част на Плачковци.  

Идеен проект, разработен от арх. Севастин Петров Олеков и арх. Георги Антонов Ангелов, Архистик ООД. Идеен проект, разработен от арх. Анна Неделчева Димитрова.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес