Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо велики играчи като Малдини, Тоти и Дел Пиеро избягват работа в сферата на футбола?

11 септември 2024, 17:20 часа • 734 прочитания

Легендата на Рома и италианския футбол Франческо Тоти обясни в интервю прес "Sky Sport" защо в момента велики играчи като него, Паоло Малдини и Алесандро Дел Пиеро не се занимават с футбол. Като основна причина за това тяхно решение той посочи факта, че всеки ще има големи очаквания към хора от техния калибър.

Никой в Рома не потърсил Тоти след пенсионирането му

"Защо аз, Малдини и Дел Пиеро не сме във футбола? Защото големите имена засенчват всичко останало. Много се говори защо не съм в Рома, но когато изстискаш лимон, излиза малко или нищо. На мен никой не ми се е обаждал" отговори Тоти, признавайки, че футболът му липсва малко.

Франческо Тоти

Тоти коментира разочароващата кампания на Италия на Евро 2024 

Той също така коментира провала на "Скуадра адзура" на Евро 2024: "Това лято не мина много добре. Мислех, че Италия ще се справи много по-добре. Сега откриваме, че футболистите не са били в най-доброто си физическо и психическо състояние и разбираме защо не се получи. Лучано Спалети? Треньор и селекционер са различни неща. Мисля, че той разбра грешките си. Сам го каза и сега може да тръгне нагоре след победите в Лигата на нациите."

Тоти направи своя дебют в Рома през 1992 г. и игра там в продължение на четвърт век, като се пенсионира през 2017 г. с повече от 300 гола на сметката си. Диего Марадона го обявява за най-добрия играч, когото е виждал, но през всичките тези години на клубния футбол италианецът спечели една-единствена титла в Серия А, допълнена от две победи в Копа Италия и още две в Суперкопа. А с екипа на Италия се короняса със световната купа от Мондиал 2006. Не е тайна, че му се иска да е спечелил повече.

ОЩЕ: Дел Пиеро се срещна с Валери Божинов и отправи топло послание към цяла България (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес