Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради инфлацията: Ливърпул вдига цените на билетите

14 март 2023, 13:36 часа • 1009 прочитания

Ливърпул обяви официално, че слага край на „замразяването“ на цените на билетите за домакинските мачове на клуба. Мърсисайдци ще вдигнат цените за почти всички места на „Анфийлд“ с по 2 процента. Това се случва за първи път в последните осем години, когато стойността на пропуските бе фиксирана и не претърпяваше промени.

Действията са продиктувани от ръста на инфлацията в световен мащаб, което пък автоматично повишава оперативните разходи на клуба.

Повечето билети ще поскъпнат с 1 паунд, докато сезонните карти, които важат за 19-те мача във Висшата лига, ще скочат с до 17 лири през следващата кампания. „Замразени“ откъм цена ще останат 500-те билета, които са за младежи и хора в неравностойно положение, като те ще се продават по 9 паунда.

„Ливърпул премисли внимателно всички аспекти на тези промени и не взе лесно решението за вдигането на цените. То е продиктувано от повишаването на разходите на клуба. През последните пет години оперативните разходи скочиха с 40 процента. През миналия сезон пък те се повишиха със 100%“, написаха от Ливърпул.

Вчера пък стана ясно, че мърсисайдци могат да привлекат звезда на Барселона срещу 53 милиона паунда.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес