Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запалянко на Панатинайкос е предполагаемият убиец на фена на АЕК

11 август 2023, 11:26 часа • 1364 прочитания

Запалянко на Панатинайкос е задържан от гръцката полиция по подозрения, че е убил фена на АЕК, който загина при сблъсъците в Атина в понеделник вечер. Сблъсъците бяха между фенове на АЕК и Динамо Загреб, но хърватските хулигани стигнаха до Нея Филаделфия чрез съдействието на запалянковци на Панатинайкос.

Заподозреният за убийството излязъл от затвора преди 6 месеца

Според информациите от южната ни съседка заподозреният за убийството е бил в затвора, но преди 6 месеца е освободен. Отпечатъците по тялото на жертвата съвпадат с тези на заподозрения. Преди полицията да стигне до идентифицирането на убиеца, повече от 100 привърженици на хърватския тим бяха задържани. Всички те вече са освободени.

ОЩЕ: Футболни хулигани на младини, паравоенни в гражданската война, мафиоти през 2023 г.

"Дойдоха тук да убиват"

Днес е погребението на 29-годишния Михалис Кацулис. Очевидец разказва за кървавата нощ в квартал Неа Филаделфия, където се намира стадионът на АЕК. "Не мога да повярвам, че оцелях. Дойдоха тук да убиват, а аз съм жив само по чудо", започва изповедта си гъркът.

С маски на лицата и с палки в ръце

Той разкри, че е бил нападнат от хулигани на метри от мястото, където Михалис е получил смъртоносната рана. "Отидох да взема два билета за мача. Започнаха да тичат към нас. Бяха с маски на лицата. Удариха ме толкова силно, че припаднах. Носеха лостове и палки", разказва фенът на АЕК, който има има наранявания по краката и 10 шева на главата.

"Щом си спомня онази нощ, веднага ме побиват тръпки. Това насилие трябва да спре. Гърция като люлка на цивилизацията не заслужава такива сцени. Как им разрешиха да дойдат тук?", пита отчаян фен. Свидетелят на ужаса познавал и убития Михалис. "Той беше страхотен човек. Искам да изкажа най-дълбоките си съболезнования на семейството му. Ще го помня, докато съм жив."

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес