Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забраниха на над 1600 британски хулигани да посещават мачовете от Евро 2024

26 март 2024, 16:57 часа • 1059 прочитания

Правителството на Великобритания е наложило забрана за посещение на мачове от предстоящото Европейско първенство по футбол на над 1600 местни хулигани. Властите дори поискаха от привържениците да предадат своите паспорти, за да гарантират, че няма да пътуват до Германия за надпреварата.

За да не вършат престъпления в чужбина

Министър Крис Филп, който отговаря за престъпността, дейността на полицията и пожарната, заяви днес, че крайните мерки са взети заради буйното минало на феновете и сблъсъците им с униформени, служители на реда и други привърженици по време на футболни срещи. Според него тези мерки ще гарантират, че нормалните хора ще могат да пътуват безопасно до турнира, както и ще попречат на хулиганите да извършват престъпления зад граница.

ОЩЕ: 106 дни до ЕВРО 2024: Кървавото Европейско първенство, шокирало света

Общо 1624 души „горят“

Правителството на Великобритания е забранило на общо 1624 души от Англия и Уелс да посетят турнира в Германия през лятото. Причината е, че те имат действаща забрана за посещение на футболни срещи. Европейското първенство ще се проведе в Германия между 14 юни и 14 юли като се очаква огромен интерес към надпреварата.

ОЩЕ: 85 дни до ЕВРО 2024: Европейското е машина за пари, гарантираща печалба

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес